0 800 336 102
безкоштовно по Україні
Місто Кондиціонери України - Фото 4

м.Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

Кондиціонери України - Фото 5

Пошук

0 800 336 102
безкоштовно по Україні

м. Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

RU

➤ Наші роботи ≋ Торговий комплекс: монтаж кондиціонерів Купер Хантер і сифона у Липовці

25.01.2024 в 13:00 Перегляди: 46

 

Зовнішні блоки кондиціонерів на фасаді фото 1

Монтаж кондиціонерів у Липовці в 2 етапи

Об'єкт: одноповерхова торгова будівля (в торговому комплексі)

Місто: Липовець, Вінницька область

Рік: 01.2024

Час виконання роботи: 2,5 години

Площа приміщення: 30 м2, 45 м2

Вид кондиціонера: Настінний кондиціонер, серія Arctic

Тип кондиціонера: Інвертор, Тепловий насос

Бренд кондиціонера: Cooper&Hunter

Потужність кондиціонера: 12000 BTU, 18000 BTU

Модель кондиционера: CH-S12FTXLA2-NG, CH-S18FTXLA2-NG

Поставлене завдання

У торговому комплексі виконувався ремонт приміщення під офіс-магазин. Приміщення розділене на 2 частини, в більшій, площею 45 м2, буде виставково-торговий зал, менше (30м2) – службове, свого роду передпокій. В обох приміщеннях необхідна організація кондиціонування – охолодження й обігріву, вибір зупинили на інверторних кондиціонерах Cooper&Hunter, які можуть експлуатуватися цілий рік.

 

Оскільки в компанію «Кондиціонери України» звернулися до проведення чистових оздоблювальних робіт у приміщенні, були всі умови для монтажу в 2 етапи. Це нестандартний монтаж, він більш трудомісткий та дорогий, але має низку переваг. Усередині приміщення все виглядає максимально акуратно, естетично, оскільки комунікації приховані в товщі стін і стелі (в даному випадку – в міжстельовому просторі за підвісними стелями). Дренаж можна вивести в каналізацію й уникнути псування фасаду та вимощення через злив конденсату на вулицю.

 

На першому етапі майстри визначилися з місцями встановлення кондиціонерів і заклали комунікації (1-3 кроки). На другому етапі, коли основна частина ремонту була закінчена, в намічених місцях змонтували блоки кондиціонерів і підключили їх до комунікацій. Фреонові траси проклали в просторі за підвісною стелею з виведенням на фасад, а дренажні трубки – від намічених місць встановлення внутрішніх блоків вниз і далі з невеликим ухилом до введення в каналізацію. Насос не потрібен, оскільки при такому способі прокладки дренажної траси конденсат стікає самопливом. Але запахи з каналізації можуть поширюватися по дренажних трубках і потрапляти в приміщення з повітрям з кондиціонера. Щоб уникнути цього, введення дренажу в каналізацію виконувалося через сифон для кондиціонера, це обладнання, яке виконує функцію гідрозатвору.

Виконані роботи

  1. Вибір місць встановлення блоків кондиціонерів. Будівля одноповерхова, зовнішні блоки найзручніше розмістити у верхній частині фасаду, ближче до даху, карнизний звис якої утворює козирок, захищає кондиціонери від сонця й опадів. Місця встановлення внутрішніх блоків стандартні, обрані з урахуванням планування приміщень і майбутньої розстановки меблів: в меншому приміщенні над вхідними дверима, в торговому залі – в простінку між двома невеликими вікнами.
  2. Закладка трас фреонопроводу в міжстельовому просторі
  3. Прихована прокладка дренажної траси в штробах, встановлення сифона та введення дренажних трубок у каналізацію
  4. Встановлення на готові траси блоків кондиціонерів
  5. Підключення живлення
  6. Пуско-налагоджувальні роботи

 

Встановлені моделі:

CH-S12FTXLA2-NG і CH-S18FTXLA2-NG – це популярні кондиціонери серії Arctic. «Арктики» – оптимальний вибір, якщо потрібен кондиціонер «зима-літо», вони здатні обігрівати приміщення в морози до -25, влітку забезпечують ефективне охолодження, а в міжсезоння можуть самостійно перемикатися з тепла на холод, якщо встановити режим Авто. Потужність кондиціонерів відповідає площі приміщень, дизайн класичний. Завдяки інверторній технології вони відрізняються економічною витратою енергії. У настінних спліт-системах є чимало корисних функцій – захист зовнішнього блоку від обмерзання, підтримання плюсової температури в приміщенні без людей, зміна швидкості та напрямку повітряного потоку, подвійне самоочищення теплообмінника, очищення повітря й усунення надмірної вологості та багато іншого. Управляти кондиціонерами можна віддалено, через Wi-Fi.

 

Сифон Hutterer&Lechner HL138 дозволяє відводити до 120 літрів конденсату на годину, відрізняється компактними розмірами. Це коробочка 11х11х6 см, від якої відходять 2 патрубки – у верхній через ущільнювальну прокладку заводяться дренажні трубки, нижній приєднується до труби каналізації. Усередині приховані гідрозатвор і клапан, які не пропускають запахи. Якщо потрібно промити, очистити запірні елементи, декоративна фронтальна кришка легко знімається, картридж витягується з корпусу.

 

Сифон з гідрозатвором Hutterer&Lechner HL138 фото 10     Установка сифона для кондиціонера фото 2     Закладка траси фреонопроводу над дверима фото 6

 

Використовувались такі матеріали:

Використовувались інструменти:

Галерея:

 

Внутрішній блок Cooper&Hunter над дверима фото 11     Внутрішній блок Cooper&Hunter на своєму місці фото 4     Зовнішні блоки Купер Хантер фото 7

 

Поділитися:
Читайте також:

Відгуків ще немає. Будьте першим!

Залишити коментар [Вхід]