0 800 336 102
безкоштовно по Україні
Місто Кондиціонери України - Фото 4

м.Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

Кондиціонери України - Фото 5

Пошук

0 800 336 102
безкоштовно по Україні

м. Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

RU

Як пережити зиму в теплі – огляд недорогих хороших теплових насосів повітря-повітря

15.07.2022 в 18:19 Перегляди: 1504

Думаєте, як пережити холодну пору року, якщо немає нормального опалення (або воно "влітає в копієчку"!)? Газ – занадто дорого, електроконвектори значно навантажують електромережу і споживають багато кВт електроенергії. Хочете отримати щось універсальне, що можна використовувати не лише взимку?!

 

Вибір очевидний: теплові насоси повітря-повітря. Це, простіше кажучи, інверторний кондиціонер із можливістю роботи взимку – аж до -30°C. Ну а в теплі дні техніка працює, як звичайний кондиціонер, охолоджує, вентилює, осушує повітря. Цілком універсально і просто. Чи не так? Але як вибрати тепловий насос повітря-повітря з реальною вигодою для себе та необідними характеристиками? Читайте далі - допоможемо та підкажемо.

Загальні поради щодо вибору теплового насоса

Не давайте себе ввести в оману менеджерам та консультантам, головною метою яких є просто продати вам обладнання. Головні моменти, про які варто знати:

 

  1. «Підігріви» зовнішнього блоку

Звичайні інвертори можуть працювати на тепло до -15°C максимум. Але є варіанти інверторів, про які пишуть, що вони працюють на обігрів до -20°C , -22°C , -23°C. Це все добре, якщо зима не холодна, або ви готові до компромісу. Але щоб забезпечити стабільну і ефективну роботу на тепло до -25°C , а то й нижче, в кондиціонері обов'язково повинні бути:

 

 

  1. Клас енергоефективності при роботі на тепло

Будь-який інвертор здатний працювати до -15°C. Він продовжить працювати навіть за більш низьких температур, якщо нормально функціонує режим розморожування та якщо, звичайно, кондиціонер не має температурних датчиків, які автоматично відімкнуть компресор при температурі нижчій за -15°C.

 

Починаючи з -7°C ефективність обігріву різко падає. У багатьох виробників у каталогах і специфікаціях є примітки дрібним шрифтом, де надаються значення SEER та SCOP (сезонна енергоефективність, співвідношення кількості спожитої електроенергії до виробленої кількості кВт холоду/тепла, у відповідному режимі за сезон при -7°C). При -10°C значення будуть вже зовсім інші. І заявленим А++ при -10°C вже й "не пахне". Навіть, якщо кондиціонер буде продовжувати помірно споживати електроенергію, то гріти кімнату буде дуже посередньо.

 

Тому, бажаючи дійсно використовувати тепловий насос із економним режимом роботи на тепло, варто дивитися лише на клас енергоефективності А+++. Є лінійки зимових інверторів спеціально "заточених" під роботу на тепло. Ведучі бренди (виробники) мають сертифікати відповідності нормам і директивам Європейського Союзу для побутових теплових насосів.

Огляд хороших недорогих теплових насосів

У середньому класі за ціною та відгуками клієнтів добре показали себе як джерело опалення такі кондиціонери:

А тепер докладніше і з цінами.

Серія Arctic від Cooper&Hunter

Назва товару
Ціна
Кондиціонер C&H Arctic CH-S09FTXLA-NG
26060 грн
Кондиціонер C&H Arctic CH-S12FTXLA-NG 28080 грн
Кондиціонер C&H Arctic CH-S18FTXLA-NG 41150 грн
Кондиціонер C&H Arctic CH-S24FTXLA-NG 48640 грн


Бренд TOSOT серія Hansol

 

Назва товару Ціна
Кондиціонер Tosot Hansol GL-09ZS2 25310 грн
Кондиціонер Tosot Hansol GL-12ZS2 27290 грн
Кондиціонер Tosot Hansol GL-18ZS2 40000 грн
Кондиціонер Tosot Hansol GL-24ZS2 47270 грн


Бюджетний OLMO серія Premion – новинка 2022

 

Назва товару Ціна
Кондиціонер OLMO OSH-09FWH 18200 грн
Кондиціонер OLMO OSH-12FWH 20410 грн
Кондиціонер OLMO OSH-18FWH 30890 грн
Кондиціонер OLMO OSH-24FWH 37370 грн

 

І на остачу. Оскільки тепловий насос повітря-повітря техніка складна, багатофункціональна і безпосередньо пов'язана з самопочуттям і здоров'ям користувачів, з їх комфортом, радимо розглядати не бюджетні моделі і бренди (щоб якомога дешевше), а вибирати надійні варіанти, щоб заплатити і насолоджуватися гідною роботою хорошого обладнання довгі роки.

 

Також, не забувайте:

 

На працездатність кондиціонера, теплового насоса безпосередньо впливає:

 

Поділитися:
Читайте також:

Відгуків ще немає. Будьте першим!

Залишити коментар [Вхід]