0 800 336 102
безкоштовно по Україні
Місто Кондиціонери України - Фото 4

м.Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

Кондиціонери України - Фото 5

Пошук

0 800 336 102
безкоштовно по Україні

м. Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

RU

➤ Наші роботи ≋ Вагончик: Встановлення кондиціонера в приміщенні охорони в Чернігові

22.06.2023 в 13:05 Перегляди: 445

 

Якісна установка кондиціонера Купер Хантер фото

Монтаж кондиціонера Cooper&Hunter у побутовці для охорони

Об'єкт: Металопластиковий вагончик

Місто: Чернігів

Рік: 069.2023

Час виконання роботи: 1,5 години

Площа приміщення: 12 м2

Вид кондиціонера: Настінний кондиціонер

Тип кондиціонера: Звичайний

Бренд кондиціонера:Cooper&Hunter

Потужність кондиціонера: 9000 BTU

Модель кондиционера: CH-S09XN8 серія Prima PLus

Поставлене завдання

Для підтримання порядку на приватній території у Чернігові організований пост охорони, охоронці розміщуються у вагончику-побутівці площею 12 м2 з металопластиковими вікнами. Влітку стіни, обшиті зовні металевим профнастилом, сильно нагріваються, повітря в приміщенні необхідно охолоджувати. Друге завдання, яке повинне вирішити встановлення кондиціонера – підігрів повітря до комфортної температури в міжсезоння. У зимовий час кондиціонер використовуватися не буде.


З урахуванням вимог до режиму роботи та особливостей приміщення вибрали настінну спліт-систему зі звичайним, неінверторним компресором. Площа приміщення всього 12 м2, але збільшена площа теплообміну з навколишнім повітрям (усі стіни є зовнішніми, дах – додаткове джерело припливу тепла в літню пору та тепловтрат в холодну). У зв'язку з цим, а також через високу теплопровідність зовнішньої обшивки та досить слабку теплоізоляцію теплове навантаження на кондиціонер підвищується. Тому обрана модель з запасом потужності, «дев'ятка».

Виконані роботи:

  1. Вибір місця для встановлення кондиціонера. Оскільки планування приміщення максимально просте, вибір місця встановлення був очевидний: внутрішній блок вирішили змонтувати на торцевій стіні, а зовнішній – на зовнішній обшивці тієї ж стіни. Щоб не прокладати зайвих комунікацій всередині вагончика, внутрішній і зовнішній блоки спліт-системи розташували на одній лінії, а щоб зовнішній блок знаходився якнайдалі від землі, його навісили на одному рівні з внутрішнім.
  2.  Встановлення внутрішнього блоку та прокладка міжблочної траси. У стіні пробурили наскрізний отвір, через який вивели назовні труби фреонопроводу та дренажний патрубок. Оскільки блоки розташовані через стіну один від одного, а товщина стіни невелика, при їх з'єднанні безпосередньо траса виходить занадто короткою, до півметра. Відповідно до вимог виробників спліт-систем, мінімальна довжина фреонової траси – 3 м. Тому надлишок мідних труб, захищених ізоляцією та бандажною стрічкою, майстри акуратно змотали в кільця та закріпили на стіні за зовнішнім блоком.
  3. Встановлення зовнішнього блоку на кронштейни. Вагончик має невелику висоту, зовнішній блок монтувався на рівні трохи вище людського зросту, для кріплення кронштейнів і навішування блоку використовувалися звичайні сходи-драбини.
  4. Вакуумування та перевірка на герметичність фреонового контуру.
  5. Підведення електрокабеля та підключення живлення 220В.
  6. Пуско-налагоджувальні роботи.

Траса фреонопроводу за зовнішнім блоком фото

Встановлена модель:

Встановили модель Cooper&Hunter CH-S09XN8 Prima Plus, яка входить в ТОП продажів цього року. Кондиціонер розрахований на приміщення площею до 30 м2, для побутівки площею 12 м2 його теплової потужності цілком достатньо навіть з урахуванням підвищеного навантаження. CH-S09XN8 – вдосконалена модель неінверторного кондиціонера, вона здатна працювати на обігрів в розширеному діапазоні температур, не до -7, як більшість традиційних кондиціонерів, а до -15°С. А охолоджувати повітря (основне завдання, для якого встановлюється кондиціонер на цьому об'єкті) може в спеку до +43.


Оскільки стінки вагончика не можна назвати особливо товстими, важливо, щоб не тільки внутрішній, але й зовнішній блок спліт-системи був не дуже гучним. У цій моделі рівень шуму при роботі внутрішнього блоку, в залежності від режиму, 23-37 дБА, а зовнішнього – 49 дБА (можна порівняти з тихою розмовою, вуличним шумом в спальному районі міста). У кондиціонері є безліч сучасних функцій – гнучке регулювання положення жалюзі та напрямку повітряного потоку, подвійне самоочищення теплообмінника, багаторівнева фільтрація повітря та інші.

Використовувались такі матеріали:

Використовувались інструменти:

Галерея:

CH-S09XN8 встановлення кондиціонера на вагончик для охорони фото     Зовнішній блок на стінці вагончика фото     Бездоганна робота монтажника: всі труби в ізоляції та під стрічкою фото

 

Поділитися:
Читайте також:

Відгуків ще немає. Будьте першим!

Залишити коментар [Вхід]