Кондиціонери в кафе-пекарні: гаряча випічка та прохолодне повітря
Об'єкт: Приватна пекарня
Місто: Карлівка, Полтавська область
Рік: 12.02.2024
Час виконання роботи: 3 години
Площа приміщення: 60 м2 (одне приміщення з двома функціональними зонами)
Вид кондиціонера: Настінний кондиціонер
Тип кондиціонера: Інвертор, тепловий насос повітря-повітря
Бренд кондиціонера: Cooper&Hunter
Потужність кондиціонера: 12000 BTU, 24000 BTU
Модель кондиционера: CH-S12FTXLA2-NG, CH-S24FTXLA2-NG
Поставлене завдання
Приватна пекарня замовила монтаж кондиціонера у власному магазині. У приміщенні великої площі та нестандартної форми планується налагодити роботу кафе-магазину, де покупці зможуть не тільки купити свіжу випічку з собою, але й поласувати нею безпосередньо в місці продажу, посидіти за столиками. Передбачається, що в приміщенні буде знаходитися велика кількість людей (персонал і відвідувачі), плюс часто відкриваються вхідні двері, плюс приплив тепла з кухні та від гарячої випічки. Тому повітря потрібно охолоджувати, а рекомендованої для площі 60 м2 потужності 24000 BTU в даному випадку явно буде недостатньо.
Оскільки торгова стійка розділяє приміщення на дві функціональні зони – для персоналу та для відвідувачів, в ньому вирішили встановити не один, а два настінних кондиціонера. Під вітрини, стелажі з продукцією відведена менша частина приміщення, тут буде працювати персонал, і його комфорт повинен забезпечувати кондиціонер 12000 BTU. По іншу сторону стійки – зал зі столиками для відвідувачів, його площа більше, тут буде працювати більш потужний кондиціонер – 24. За підвісною стелею можна заховати основний відрізок комунікацій від блоку, який встановлений далі від вікна. Приміщення опалюється, а завдяки гарячому цеху пекарні взимку тут тепліше, ніж у звичайних магазинах. Тому кондиціонер потрібен тільки для охолодження, але замовник вибрав теплові насоси Cooper&Hunter нашої улюбленої серії Арктик, щоб скоротити витрату енергії на кондиціонування, адже вони більш економічні.
Виконані роботи
- Вибір місця для установки блоків. Внутрішні блоки розмістили відповідно до побажань замовника, з урахуванням зонування приміщення, розташування меблів та торгівельного обладнання. Місця під зовнішні блоки майстри вибирали, виходячи зі зручності встановлення. Один із блоків вдало вписався на фасаді між вікном і водостічною трубою, та до неї підвели дренажну трубку для скидання конденсату.
- Свердління отворів під міжблочні комунікації
- Формування та прокладання траси фреонопроводів
- Організація відведення конденсату за допомогою дренажних трубок
- Установка внутрішніх блоків
- Установка зовнішніх блоків
- Пуско-налагоджувальні роботи
Встановлені моделі:
CH-S12FTXLA2-NG, CH-S24FTXLA2-NG – інверторні кондиціонери однієї серії, Arctic, моделі розрізняються тільки потужністю. Це теплові насоси, які можна включати на обігрів в мороз до -25°С, але в пекарні цю функціональну особливість використовувати не планується. Замовника приваблює висока енергоефективність (А++/А+++) і економічне енергоспоживання – у менш потужної моделі в середньому 0,97 кВт, у більш потужної – 2,03 кВт. Серед інших переваг – високий ступінь очищення повітря, найбільш ефективна технологія самоочищення теплообмінника Double Self Clean, багатошвидкісний вентилятор, можливість віддаленого управління через Wi-Fi.
Використовувались такі матеріали:
- Дренажний патрубок – металопластикова труба діаметром 16 мм;
- Мідна труба Halcor 6 та 9 для 12, 6 та 15 для 24 в ізоляції K-Flex;
- Міжблочний кабель;
- Кронштейн;
- Кріпильні металовироби.
Використовувались інструменти:
- Перфоратор;
- Пилосос;
- Рівень будівельний;
- Трубогиб;
- Динамометричний ключ;
- Манометричний колектор;
- Набір шестигранних ключів;
- Вакуумний насос.
Галерея:
Відгуків ще немає. Будьте першим!