0 800 336 102
безкоштовно по Україні
Місто Кондиціонери України - Фото 4

м.Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

Кондиціонери України - Фото 5

Пошук

0 800 336 102
безкоштовно по Україні

м. Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

RU

Що купити — конвектор або масляний обігрівач

18.01.2021 в 14:25 Перегляди: 3194

 

Для ефективного та швидкого обігріву будь-якої кімнати чи приміщення можна вибрати конвектор або масляний обігрівач. Функціонують ці пристрої за одним принципом, основна відмінність у особливостях руху теплого повітря.

 

Електричний конвектор фото     Масляний обігрівач фото     Електроконвектор фото

Особливості масляного обігрівача

Олійні обігрівачі активно застосовуються для швидкого та ефективного обігріву приватного будинку, квартири та інших побутових приміщень. Для встановлення такого типу обігрівача не потрібні спеціальні навички та обладнання. Проста конструкція масляного приладу мінімізує можливість виникнення несправностей. Таким чином, істотно зменшується витрата на обслуговування.

 

Конструкція агрегату передбачає:

 

Пристрої такого типу відрізняються такими перевагами:

Вибираючи пристрій, важливо враховувати параметри приміщення. Чим воно більше і чим вище стелі, тим потужнішим повинен бути агрегат. Не раціонально купувати потужний пристрій для маленького приміщення чи навпаки.

 

Найбільшим попитом користуються обігрівачі з потужністю від 1 до 2, 5 кВт. Вони підходять для площ до 40 кв. Наявність у кожному пристрої спеціального таймера дозволить економити витрати електроенергії. З його допомогою встановлюють час, коли обігрівач автоматично вимкнеться.

Особливості функціонування конвектора

Обігрівачі конвекторного типу мають практичну форму — плоску та без заглиблень. Для більшої мобільності вони доповнені спеціальними прогумованими коліщатками. Їх встановлюють, щоб не дряпалося покриття для підлоги.

 

Тепло від конвектора розподіляється завдяки переміщенню холодних та гарячих повітряних мас.

 

 

Переваги покупки конвекторів:

 

Конвекторні пристрої особливим способом розділяють потоки тепла. Гаряче повітря прямує вгору, а холодне – до підлоги.

 

Конструкція приладу складається з таких елементів:

 

Сутність цього пристрою передбачає, що 90% енергії він віддає за допомогою конвекції і лише 10% — випромінюванням.

Олійний та конвекторний агрегати: порівняльна характеристика

Для визначення потрібного типу обігрівача варто проаналізувати такі показники:

 

Олійний обігрівач споживає енергії більше на 25%, ніж конвектор, і нагрівається поетапно. Таким чином, весь процес займає більше часу. Для прискорення цього процесу часто використовуються додатково вентилятори, вбудовані в масляний обігрівач.

 

Моделі з ребристою конструкцією краще віддають тепло. З метою безпеки біля них не повинно бути предметів, що легко піддаються займанню. Не рекомендується їх також ставити близько до стін, а також у ванних кімнатах та у місцях з басейном. Вони часто мають спеціальний датчик, який повідомляє про те, що прилад впав. Це важливо, оскільки агрегат може працювати лише у вертикальному положенні. Панелі керування можуть виглядати по-різному: у вигляді кнопок або перемикачів.

 

Електронний конвектор Atlantic механічне керування фото     Конвектор Cooper&Hunter фото     Конвектор Cooper&Hunter електронне керування фото

 

У конвектора ТЕН відразу починає гріти корпус. Але швидкість обігріву приміщення також не дуже висока. Конвектори простіше переносити завдяки наявності спеціальних коліщатків. Важать вони не більше 10 кг, тоді як масляні - від 18 до 25 кг. Якщо приміщення невелике, вигідніше купити конвектор. Виробники пропонують настінні моделі для економії простору. Рекомендується встановлювати їх якомога нижче для ефективного прогріву приміщення.

 

Конвектор електричний безпечніший, оскільки під час роботи не нагрівається більше, ніж на 60°С, і отримати опік від його поверхні неможливо. Такий агрегат рекомендується купувати для дитячої кімнати. Перевага такого типу обігрівача – відсутність ефекту висушеного повітря.

 

Через постійний потік повітря пил піднімається обома типами пристроїв, тому ґрунтувати свій вибір на цьому факторі не варто.

 

Однозначно назвати найкращий прилад – масляні обігрівачі чи конвектори – неможливо. Обидва виконують поставлені завдання. Головне, аналізувати умови експлуатації та правильно визначити площу приміщення.

 

Поділитися:
Читайте також:

Відгуків ще немає. Будьте першим!

Залишити коментар [Вхід]