0 800 336 102
безкоштовно по Україні
Місто Кондиціонери України - Фото 4

м.Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

Кондиціонери України - Фото 5

Пошук

0 800 336 102
безкоштовно по Україні

м. Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

RU

Що таке інверторний кондиціонер. Відмінність і принцип дії

09.04.2020 в 17:55 Перегляди: 1729

Ще 10-15 років тому наявність кондиціонера у будинку вважалося розкішшю, проте прогрес не стоїть на місці. На зміну звичайній спліт-системі із принципом управління компресором "старт-стоп" прийшов сучасний інверторний кондиціонер. У статті ми розповімо про його відмінності від стандартних on/off систем кондиціювання та головні принципи роботи.

Що таке кондиціонер інверторного типу? Опис

Інверторний кондиціонер — інноваційний механізм, призначений для охолодження та обігріву повітряних мас у приміщенні. Цей практично безшумний та енергоефективний пристрій має функцію плавного регулювання швидкості обертання ротора компресора.

Головний принцип роботи кондиціонера Inverter заснований на перетворенні змінного струму на постійний. Після приведення до заданих параметрів постійний струм знову перетворюється на змінний, тому механізм здатний працювати без вимкнення.

Завдяки відсутності необхідності вмикати та вимикати пристрій інверторний кондиціонер споживає на 50% струму менше, ніж традиційні системи кондиціювання, дозволяючи регулювати температуру з точністю до 0,5°C. При цьому інвертори можуть працювати на обігрів навіть за екстремально низьких температурних показників зовнішнього середовища (до -30°C). Інверторна система завжди оснащується високоякісними фільтрами, які на 99% очищають повітря від патогенних мікроорганізмів.

Принцип роботи

Компресор інверторного кондиціонера здатний регулювати продуктивність у плавному режимі. Швидкість обертання двигуна залежить від температури повітря в приміщенні, де працює прилад. Щоб швидко досягти заданих температурних показників швидкість оборотів досягає максимальних значень. Так триватиме доти, доки датчик не подасть сигнал, що мікроклімат досягнув зазначених показників.

Як тільки це станеться, швидкість двигуна поступово сповільниться, проте повністю компресор не вимкнеться — на відміну від звичайного агрегату. Тому задана температура підтримуватиметься лише з мінімальними похибками. Це і є принципом точного клімат-контролю.

 

Вбудований термостат, що вимірює температуру повітряних мас, також функціонує у постійному режимі. Коли температура в кімнаті досягне потрібного рівня, компресор не вимкнеться, а лише тимчасово зменшить потужність. Датчик постійно проводить моніторинг температури повітря в приміщенні, завдяки чому в кімнаті підтримується максимально комфортний мікроклімат практично без температурних коливань.

Безперервно підтримуючи необхідний температурний режим, кондиціонер Inverter — залежно від особливостей приміщення — може працювати як на повній, так і мінімальній потужності.

Який кондиціонер краще - інверторний або звичайний. Погляд зі сторони

Стандартний агрегат функціонує циклічно, періодично вмикаючись і вимикаючись. У цей час він використовує 100% своєї потужності, споживаючи велику кількість електричної енергії. Температурні показники під час його роботи також серйозно коливаються та рідко залишаються у заданих користувачем межах. Часто виникають протяги, що становить небезпеку для здоров'я: людина, яка потрапила під струмінь холодного повітря з кондиціонера, може захворіти на застуду.

На користь звичайного кондиціювання пристрою говорить відносна легкість монтажу, простота використання, а також нижча ціна. При цьому "старт-стоп" спліт-система створює пікове навантаження на електромережу в момент запуску та споживання електроенергії значно зростає.

Принцип роботи інверторного приладу дещо інший. На відміну від класичного кондиціювання, Inverter не вимикається після досягнення потрібного температурного рівня, а лише знижує продуктивність. Мінімальна частота запуску компресора кондиціонера значно збільшує тривалість експлуатації всього механізму.

Чи варто вибирати інверторний кондиціонер для квартири

Переваги інверторних систем кондиціювання:

Переваги кондиціонерів-інверторів суттєво перевищують їхні недоліки. Головна негативна сторона цих пристроїв полягає у високій вартості порівняно із звичайними приладами.

Крім цього серед мінусів можна назвати:

Висновок

Інверторний кондиціонер ефективно піклується про оптимальні кліматичні умови в приміщенні: з першої секунди включаючись на повну потужність, він швидко охолоджує або прогріває повітря без зайвих витрат електроенергії. Пристрій оптимально підходить для установки в тих місцях, де необхідне досягнення максимального комфорту або існують суворі вимоги до мікроклімату. Низький рівень шуму дозволяє встановити моделі в дитячій, спальні, кімнаті відпочинку та будь-яких приміщеннях, де особливо важливо створення сприятливої ​​та розслаблюючої атмосфери.

Поділитися:
Читайте також:

Відгуків ще немає. Будьте першим!

Залишити коментар [Вхід]