0 800 336 102
безкоштовно по Україні
Місто Кондиціонери України - Фото 4

м.Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

Кондиціонери України - Фото 5

Пошук

0 800 336 102
безкоштовно по Україні

м. Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

RU

Вимога МОЗ встановити кондиціонери в медзакладах

14.09.2023 в 18:20 Перегляди: 3091

 

Кондиціонери в медзакладах

 

Міністерство охорони здоров'я України зобов'язує всі медзаклади встановити кондиціонери у палатах денного стаціонару. Щорічно НСЗУ (Національна служба здоров'я України) укладає або продовжує контракти з медустановами, які надають українцям послуги в рамках програми медичних гарантій. Для підписання договору з НСЗУ установи повинні відповідати низці вимог, які стосуються як наявності ліцензій, рівня підготовки фахівців, так і матеріально-технічного оснащення.

 

Перелік критеріїв постійно розширюється, днями прес-служба МОЗ оголосила чергову вимогу: адміністрації лікарень, клінік, медцентрів, які мають намір контрактуватися з НСЗУ, доведеться купити кондиціонер у кожну палату стаціонару, а також в ординаторські.

Актуальність нової вимоги

Комфортний мікроклімат у приміщеннях вкрай важливий для здоров'я пацієнтів, які проходять курс лікування або реабілітації. Спеку, задуху і здорові люди погано переносять, а для пацієнтів з хронічними захворюваннями серцево-судинної системи або нирок, гіпертонією, бронхіальною астмою висока температура в приміщенні є зайвим фактором ризику, може спровокувати загострення. Медперсоналу в умовах спеки теж складно зосередитися на виконанні своїх обов'язків, працездатність знижується, так що вимогу обладнати кондиціонерами ординаторські продиктовано турботою про співробітників.

 

Монтаж та наступне щорічне сервісне обслуговування кондиціонера спеціалістами компанії "Кондиціонери України", Кривий Ріг фото     Монтаж кондиціонера Купер Хантер у реабілітаційному центрі, Київ фото     Установка кондиціонера, Київ, палата, пологовий будинок фото

 

Нагадаємо більш ранні вимоги до оснащення «контрактників»:
 


На сьогоднішній день усі заклади охорони здоров'я, які раніше уклали контракт з НСЗУ, відповідають цим вимогам, а ось кондиціонерами поки обладнано тільки 12% палат. Згідно з коментарем глави МОЗ Віктора Ляшка, лікарням і медичним центрам належить вишукувати кошти на їх покупку та встановлення у власному бюджеті. За словами міністра, держава займається фінансуванням більш масштабних і дорогих проектів, виділяє з держбюджету кошти на придбання високотехнологічного діагностичного, хірургічного обладнання, реконструкцію будівель і приміщень відповідно до сучасних стандартів. А створення комфортних умов перебування в палатах – посильне завдання для самих медустанов.

 

За оцінками Нацслужби, загальна кількість палат у лікарнях контрактної мережі – 54 тисячі, з них 7 тисяч вже обладнано кондиціонерами, й інші теж можна обладнати, адже на рахунках українських лікарень зараз в цілому акумульовано близько 23 млрд. грн.

Які кондиціонери підійдуть для оснащення лікарень?

Звичайно, в кожної установи свій бюджет, десь вільних коштів більше, десь менше, але й асортимент кондиціонерів досить широкий, щоб підібрати техніку у відповідній ціновій категорії.

 

Медикам варто звернути увагу на такі бренди:
 


Для укладення або продовження контрактів з НСЗУ на майбутній рік лікарням необхідно виконати нову вимогу до 1 січня 2024 року. Час ще є, але відкладати на останній момент покупку та монтаж кондиціонерів не варто, має сенс вже зараз звернутися до фахівців, щоб підібрати моделі з потрібними характеристиками та визначитися з оптимальним місцем встановлення в кожному приміщенні.

 
Встановлення кондиціонера в палаті пологового будинку, м. Ромни фото     Аптека - комфортний режим для ліків та персоналу фото     Купер Хантер у відділенні екстреної медичної допомоги фото
 
Поділитися:
Читайте також:

Коментарі

Кондиціонери України

2023-11-28

У відповідь на попередній відгук! Вікторе, Ви праві. Ми теж вважаємо, що кондиціонери в палати лікарень, ще й за їх рахунок, це зараз не на часі. В пріорітеті мають бути дрони, РЕБи та Гепарди.

Віктор

2023-11-21

Цікаво,чия це ідея була встановити 50000 кондеціонерів в лікарнях саме під час війни.Де були ці піклувальники про комфорт пацієнтів до війни і чи не відмивання це коштів.А про енергозатрати ви забули??? А про донати на армію забули??? Може краще 50000 дронів купити і знищити ворога,а вже потім про комфорт пацієнтів думати,А може медикаменти закупити,А може но протези інвалідам і т.д. Не вірю про піклування горе-чиновників.Ніхто не прорахував затрати на обслуговування,ремонт, ризики викидів при аваріях і т.д. Де розрахунки??? а головне покричати і натиснути,а думати-хай кінь думає

Кондиціонери України

2023-09-16

!!!У відповідь на попередній відгук та запитання!!! Наша компанія, як торгівельно-монтажна організація, вже давно присутня на ринку, і ми працюємо з найрізноманітнішими брендами кондиціонерів від Luberg до Daikin. На практиці знаємо як саме, як довго і що працює краще, як діють сервісні центри компаній в різних випадках. Це дає нам змогу робити певну виборку тих брендів, на які можна робити ставку. Напевно, Ви, Василь, погодитесь, що з якістю сервісної підтримки від імпортера торгових марок Cooeper&Hunter та Олмо - жодний інший постачальник взагалі не зрівняється. Хоча ми готові дослухатись до думок інших. Василь, а на Ваш погляд, які марки зараз достатньо бюджетні, щоб медичні заклади могли собі дозволити необхідні потужності, але при цьому щоб функціональність та надійність техніки була на гідному рівні?

Василь

2023-09-15

Доброго дня! Підкажіть будь ласка джерело, або посилання на думку компетентних осіб, які рекомендують вищезазначені торгівельні марки. І також надайте будь ласка інформацію, які характеристики притаманні цим маркам виділяють їх з поміж інших брендів представлених в Україні для використання в медичних закладах. Чим програють такі бренди як: Samsung, LG, Tossot, Neoclima, Leberg, AUX, Daiko,Haier, Haisens, Osaka, Idea, Luberg, Chigo, Gree та багато інших брендів що багато років присутні на ринку України?!

Залишити коментар [Вхід]