0 800 336 102
безкоштовно по Україні
Місто Кондиціонери України - Фото 4

м.Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

Кондиціонери України - Фото 5

Пошук

0 800 336 102
безкоштовно по Україні

м. Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

RU

➤ Наші роботи ≋ Студія танців: Рекуператор Prana для припливу свіжого повітря

14.02.2024 в 13:00 Перегляди: 176

 

Зовнішня решітка рекуператора Прана - акуратно і компактно фото

Рекуператор Prana – провітрювання без протягів і втрат тепла

Об'єкт: Студія гімнастики та танців

Місто: Ірпінь, Київська область

Рік: 02.2024

Час виконання роботи: 1,5 години

Площа приміщення: 40 м2

Вид техніки: Побутова припливно-витяжна система вентиляції з рекуперацією

Тип: рекуператор

Бренд: Prana

Діаметр корпусу рекуператора: 150 мм

Модель рекуператора: Prana 150 + фільтр G2

Поставлене завдання

У дитячій студії гімнастики та спортивних танців, розташованій в цокольному приміщенні, потрібно забезпечити приплив свіжого повітря. В процесі занять, пов'язаних з руховою активністю, інтенсивно споживається кисень, у повітрі збільшується концентрація вуглекислого газу. Дихати повітрям з таким складом шкідливо, швидко настає втома, турбують запаморочення, відчуття тяжкості в грудях і ногах. Тому для здоров'я, нормального самопочуття дітей та педагогів, продуктивності занять необхідно організувати постійний повітрообмін – видалення з приміщення вуглекислого газу та приплив кисню.

 


Кондиціонер може підтримувати оптимальну температуру, усувати надлишкову вологість, але не забезпечує повітрообмін (за винятком нечисленних дорогих моделей з функцією підмішування повітря). Відкривати вікна під час занять не можна, розпалені діти легко можуть застудитися. Провітрювань на початку та наприкінці дня може бути достатньо для приміщень, де люди мало рухаються, але не для студії спортивних танців і гімнастики. А часті провітрювання в перервах між заняттями приведуть до нераціонального використання робочого часу. Є у провітрювання через вікна й інші недоліки – в приміщення проникає пил, дрібне сміття, особливо на нижніх поверхах, взимку з повітрям втрачається тепло, влітку, навпаки, повітря в приміщенні нагрівається.

 


Оптимальне рішення в таких ситуаціях – встановлення припливно-витяжної установки з рекуперацією тепла. Проектування та монтаж класичної системи вентиляційних каналів, повітроводів вимагає чимало часу та фінансів, потрібен ремонт. У приміщенні площею 40 м2 для організації повітрообміну краще встановити рекуператор. Це компактний пристрій, який працює від мережі 220 В, забезпечує відведення повітря з приміщення, приплив свіжого з вулиці та за рахунок рекуперації дозволяє скоротити тепловтрати, неминучі при звичайному провітрюванні.

Виконані роботи

1. Буріння у фасадній стіні за допомогою алмазної коронки наскрізного отвору діаметром 165 мм

 

Отвір під рекуператор Прана фото зсередини приміщення фото     Отвір зовні - незабаром тут буде Прана фото

 

2. Встановлення рекуператора
3. Підключення, налаштування
4. Герметизація отвору

Встановлена модель:

Prana 150, побутовий рекуператор з діаметром патрубка 150 мм, розрахований на площу до 60 м2, споживає від 4 до 68 Вт, забезпечує повітрообмін (витяжку/приплив повітря) з інтенсивністю 97/105 м3/год. Prana (Прана) – український бренд кліматичної техніки, виробництво здійснюється на заводі під Львовом. Рекуператор забезпечує одночасно витяжку та приплив повітря, при цьому два повітряних потоки не змішуються, оскільки проходять по різних камерах. Усередині корпусу встановлений мідний теплообмінник, у холодну пору року він забирає теплову енергію нагрітого повітря, яке викидається з приміщення на вулицю, та віддає її холодному припливному повітрю. Таким чином, забезпечується повітрообмін без зниження температури в приміщенні, економиться до 96% теплової енергії (в порівнянні зі звичайним провітрюванням), а в жарку пору мінімізуються втрати прохолоди. Можна організувати безперервний повітрообмін, не побоюючись застуд, оскільки з рекуператора до приміщення потрапляє повітря кімнатної температури.

 


Рекуператори Прана можна встановлювати в приміщеннях, де завершений ремонт і внутрішнє оздоблення. Діаметр лицьової панелі більше діаметра отвору в стіні, тому після завершення робіт отвори не видно. Лицьова панель має привабливий дизайн, в центрі знаходиться дисплей та сенсорна панель управління, по краях – сітка для забору та виходу повітря.

 

З боку вулиці встановлюється пластикова решітка. Рекуператори Прана опціонально комплектуються додатковими елементами та аксесуарами, ми встановили фільтр G2, який вловлює великі механічні забруднення – пил, пух, насіння рослин, сажу.

Використовувались такі матеріали:

Використовувались інструменти:

Галерея:

 

У процесі встановлення рекуператора Прана у студію фото     Рекуператор Prana 150 вже на місці фото

 

Залишився фільтр та кришка з блоком управління та готово! фото     Зовнішня стіна студії танців (напівпідвал) - видно фасадну кришку Прани фото     Прана виглядає дуже компактно та сучасно фото

 

 

 

Поділитися:
Читайте також:

Відгуків ще немає. Будьте першим!

Залишити коментар [Вхід]