0 800 336 102
безкоштовно по Україні
Місто Кондиціонери України - Фото 4

м.Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

Кондиціонери України - Фото 5

Пошук

0 800 336 102
безкоштовно по Україні

м. Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

RU

➤ Наші роботи ≋ Бізнес-центр: Установка кондиціонерів Купер Хантер і дренажних насосів у Летичеві

03.01.2024 в 12:05 Перегляди: 161

 

Зовнішні блоки на своєму місці, Летичів фото

Кондиціонери в бізнес-центрі Летичева встановлені з дотриманням особливих вимог

Об'єкт: бізнес центр, офіс

Місто: СМТ Летичів, Хмельницька область

Рік: 01.2024

Час виконання роботи: 4 години

Площа приміщення: 26 м2, 42 м2

Вид кондиціонера: Настінний кондиціонер, серія Arctic

Тип кондиціонера: Інвертор, Тепловий насос

Бренд кондиціонера: Cooper&Hunter

Потужність кондиціонера: 9000 BTU, 18000 BTU

Модель кондиціонера: CH-S09FTXLA2-NG, CH-S18FTXLA2-NG, Дренажні насоси Aspen Mini Blanc

Поставлене завдання

У двох кабінетах офісу, який розташований у будівлі бізнес-центру в Летичеві (Хмельницька область) потрібно було встановити кондиціонери з можливістю цілорічної експлуатації. Фахівцям довелося врахувати низку обмежень, пов'язаних з категорією будівлі. Перш за все, в бізнес-центрах через архітектурні особливості фасаду та більш суворі вимоги до його зовнішнього вигляду встановлювати зовнішні блоки кондиціонерів доводиться не там, де зручніше, а там, де це дозволено адміністрацією.


Також заборонено виведення дренажного патрубка на фасад з неорганізованим скиданням конденсату на вулицю – це шкодить фасаду та вимощенню будівлі, створює незручності для перехожих, співробітників і відвідувачів. Рекомендується виведення дренажної трубки в систему каналізації, тут є 2 варіанти – відведення рідини (конденсату) самопливом або примусове відведення за допомогою дренажного насоса. Для відводу самопливом необхідно направляти дренажну трубку вниз від внутрішнього блоку та формувати невеликий ухил. У приміщеннях з підвісними стелями (як цей офіс) дренажну трубу зазвичай ховають в застельовому просторі, щоб зайві комунікації не псували інтер'єр. Але в цьому випадку конденсат потрібно піднімати вгору, не обійтися без дренажного насоса.

Дренажний насос Mini Blanc фото     Внутрішній блок з насосом Mini Blanc фото

Виконані роботи

  1. Вибір місця для встановлення кондиціонера. На момент монтажу кондиціонерів у кабінетах не було меблів, замовники планували спочатку встановити кондиціонери, а вже потім розставляти шафи та інші меблі з урахуванням розміщення внутрішніх блоків. Тому була можливість встановити внутрішні блоки будь-де, місця вибрали так, щоб забезпечити оптимальне охоплення приміщень, і щоб зручніше було прокладати всі комунікації. Що стосується зовнішніх блоків, у цьому бізнес-центрі спеціально облаштована кліть з каркасом для кріплення кондиціонерів і захисною решіткою, сюди виносять зовнішні блоки всіх спліт-систем, які встановлюються всередині будівлі.
  2. Прокладання фреонопроводів
  3. Встановлення внутрішніх і зовнішніх блоків
  4. Встановлення дренажних насосів, прокладка дренажних трубок до санвузла та введення в каналізацію
  5.  Вакуумування та перевірка на герметичність фреонового контуру
  6. Підведення електрокабеля та підключення живлення 220В
  7. Пуско-налагоджувальні роботи

Встановлені моделі:

В офісі встановили 2 кондиціонери Cooper&Hunter серії Arctic різної потужності, відповідно до площі приміщень. У менший кабінет, 26 м2 – CH-S09FTXLA2-NG, кондиціонер 9 найпопулярніший типорозмір, модель входить в ТОП продажів. У кабінеті площею 42 м2 встановили кондиціонер 18 тієї ж серії CH-S18FTXLA2-NG. Це потужна модель, здатна працювати на площі від 40 до 60 м2 при стандартних стелях (2,7 м).


Arctic – це кондиціонери зима-літо (теплові насоси) з інверторним компресором і розширеним діапазоном робочих температур. Вони забезпечують охолодження повітря влітку, можуть працювати в потрібному режимі в міжсезоння та здатні замінити обігрівач в морози до -25°С. Ці кондиціонери відрізняються високою енергоефективністю, а інтелектуальні функції, багатошвидкісний вентилятор і регульовані у всіх напрямках жалюзі забезпечують максимальний комфорт експлуатації. Роботою кондиціонера можна керувати зі смартфона, віддалено. 

 

Також використовувалося додаткове обладнання – дренажний насос Aspen Pumps Mini Blanc. Це моноблочний насос наливного типу, в одному корпусі знаходяться помпа та резервуар для збору рідини. «Коробочка» насоса монтується під внутрішнім блоком кондиціонера та в резервуар стікає конденсат, датчики контролюють рівень рідини, щоб вона не полилася через край. Коли резервуар наповнюється, включається насос і змушує рідину рухатися по дренажній трубці вгору, ця модель забезпечує підйом конденсату на висоту до 10 м і перекачування до 12 л рідини на годину. Насос Mini Blanc відрізняється компактними розмірами, лаконічним дизайном і практично безшумною роботою.

Використовувались такі матеріали:

Використовувались інструменти:

Галерея:

 

Внутрішній блок Купер Хантер з декоративним коробом та дренажним насосом фото     Білий колір внутрішнього блоку підійде до будь-якого інтер'єру фото     У санвузлі йдуть дренажні трубки до каналізації фото

 

Поділитися:
Читайте також:

Відгуків ще немає. Будьте першим!

Залишити коментар [Вхід]