0 800 336 102
безкоштовно по Україні
Місто Кондиціонери України - Фото 4

м.Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

Кондиціонери України - Фото 5

Пошук

0 800 336 102
безкоштовно по Україні

м. Київ, пр-т Соборності 7-А, оф. 715

RU

➤ Наші роботи ≋ Магазин продуктів: встановлення кондиціонерів Купер Хантер у Харкові

03.01.2024 в 13:05 Перегляди: 181

 

Зовнішні блоки кондиціонерів на даху фото

«Арктики» в Харкові. Встановлення зовнішніх блоків на даху продуктового магазину

Об'єкт: Магазин продуктів

Місто: Харків

Рік: 01.2024

Час виконання роботи: 5 годин

Площа приміщення: 20 м2, 44 м2

Вид кондиціонера: Настінний кондиціонер

Тип кондиціонера: Інвертор, Тепловий насос

Бренд кондиціонера: Cooper&Hunter, серія Arctic

Потужність кондиціонера: 9000 BTU, 24000 BTU

Модель кондиционера: CH-S09FTXLA2-NG, CH-S24FTXLA2-NG

Поставлене завдання

У Харкові планується відкриття продуктового магазину, що складається з двох суміжних приміщень з високими стелями. Приміщення більшої площі – торговий зал загального призначення з касами, вітринами, мале приміщення відведене під продаж м'ясомолочної продукції, тут будуть встановлені холодильні вітрини. В обох приміщеннях потрібне якісне охолодження повітря в спеку й обігрів в холодну пору року, потрібні кондиціонери тепло-холод. Оскільки висота стель перевищує стандартну, 1 кВт продуктивної потужності кондиціонера на 10 квадратів площі недостатньо, підібрали більш потужні моделі, інверторний кондиціонер 9 на 20 м2 і 24-й інвертор на 44 м2.

 

Монтаж нестандартний, складний. Через особливості фасаду зовнішні блоки необхідно встановлювати на даху та не можна виводити на вулицю дренажні патрубки, потрібно організувати скидання конденсату в каналізацію. Дах з профнастилу, має ухил скату, для компенсації цього ухилу замовили виготовлення підставок з різною висотою ніжок. Підставки дозволяють не тільки розташувати зовнішні блоки горизонтально, але й підняти над поверхнею даху, щоб дно та нижня частина корпусу не потопали в снігу. Встановлення кондиціонерів виконувалося після завершення ремонту, з відкритою прокладкою комунікацій в коробах.

 

Зовнішні блоки на даху на підставках фото     З іншого ракурсу наружки Купер Хантер на даху Харків фото

Виконані роботи

Встановлені моделі:

Оскільки кондиціонери планується використовувати цілий рік, встановили інверторні моделі зима-літо найпопулярнішої серії Arctic від Cooper&Hunter. З урахуванням площі, призначення приміщень і висоти стель вибрали моделі найбільшого та найменшого в цій серії типорозмірів – 9 і 24. Максимальна продуктивність за холодом кондиціонера CH-S09FTXLA2-NG сягає 3,8 кВт, при стандартній висоті стель він може обслуговувати приміщення площею понад 30 м2, для 20 квадратів такої продуктивності достатньо навіть з урахуванням збільшеної висоти стель. Для площі 44 м2 рекомендований 18 типорозмір, але з поправкою на висоту стель встановили 24 (CH-S24FTXLA2-NG призначений для приміщень площею понад 70 м2).

 

Обидві моделі можуть працювати на обігрів в морози до -25°С, на охолодження – у спеку до +50, відрізняються економічним енергоспоживанням і підтримують задану температуру з високою точністю. Напрямок і швидкість повітряного потоку можна гнучко регулювати, щоб виключити прямий обдув персоналу та покупців. Використовуються передові технології очищення повітря та самоочищення теплообмінника, доступний ряд інтелектуальних функцій і віддалене управління через Wi-Fi.

Використовувались такі матеріали:

Використовувались інструменти:

Галерея:

CH-S09FTXLA2-NG встановлено внутрішній блок фото     Найбільший типорозмір у серії Арктик виглядає компактно фото     Так йдуть дренажні трубки від внутрішніх блоків під нахилом до каналізації фото

 

 

Поділитися:
Читайте також:

Відгуків ще немає. Будьте першим!

Залишити коментар [Вхід]